Gyümölcsökkel és mazsolával kiegészítve tökéletes reggelire és tízóraira is, szimplán túróval pedig eheted uzsonnára, illetve vacsira is.
Hozzávalók (2 adaghoz)
--> a tésztához:
- 2 db tojás
- 4 evőkanál (45 g) zsírszegény (cukrozatlan) kakaópor
- 1 dl tehéntej
- édesítő tabletta (én 6 db-ot tettem bele, szerintem ez kevés, 8-at simán elbír)
- olíva olaj a sütéshez
- elpárolgás (kalóriabázisra): -70 g
--> a töltelékhez:
- 150 g zsírszegény túró
- 130 g natúr joghurt
- édesítő tabletta (4 db)
- egy fél citrom reszelt héja
- ha szereted, akkor: mazsola, fahéj, reszelt alma, bármilyen gyümölcs :)
Elkészítés:
1. Először felverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a tejet, a kakaóport és a porrá zúzott édesítőt. A tésztához valókat homogén masszává keverjük. Ha túl sűrűnek találjuk, akkor mehet bele még egy kis tej.
2. Egy csöppnyi olajat felhevítünk a legkisebb serpenyőnkben. /Én először nagyot használtam, de mivel egy habos állagú tésztáról van szó, nagy serpenyőben nem tudod megfordítani, szóval könnyen megéghet, elszakadhat. Úgyhogy előre szólok, nehogy sírás lehet a vége, jobb biztosra menni, elő a pici serpenyővel!/ :)
3. Beleöntjük a fél merőkanálnyi tésztát, majd amikor már nem folyik a teteje, fordítunk rajta egyet. Vigyázat! Nagyon gyorsan megéghet a kakaópor, úgyhogy időben fordítsuk meg!
4. Vegyünk elő két kistányért! Az egyikre rácsúsztatod a kész palacsintát, a másikon pedig elkezdjük építeni a "tortát"! Minden palacsinta közé tölteléket kensz és a tetején palacsintával zárod. Tudom-tudom... a "ronda,de finom" kategória egyik fődíját ez a kaja vihetné el, de ez ne szegje kedvedet, félbevágva nagyon szép kis sütit kapunk :)
5. A töltelékhez valókat csak simán összekevered, az édesítőt porrá zúzva adod hozzá.
Tápanyagtartalom
Kakaós palacsinta túrókrémmel |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése