Hozzávalók:
- 1 kg fagyasztott zöldbab
- 1 evőkanál olíva olaj
- 4 darab paradicsom
- 5 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg zsírszegény túró
- 1 csokor kapor
- A zöldbabot sózom, borsozom, meglocsolom olíva olajjal és lefedve takarék lángon párolom.
- A paradicsomnak lehúzom a héját és negyedekbe vágva a zöldbabra dobom.
- Ráreszelem a vöröshagymát és a fokhagymát, jól összeforralom.
- Lehúzom a tűzről és hozzákeverem a kapros túrót, lefedve 10 percig állni hagyom, csak azután kínálom.
400 g hatalmas mennyiség! 300 g-nál többet nem tudtam megenni belőle, szóval nagyon alacsony a kalóriatartalma ;)
Erdélyi kapros túrós zöldbab |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése